informatie over ballonvaren

Reserveren

Wil je direct van een luchtdoop genieten? Reserveer uw ballonvaart hier.

cadeaubon ballonvaart

Cadeaubon

Bestel online uw gepersonaliseerde cadeaubon. Cadeaubonnen blijven 2 jaar geldig.

ballonvaart voor privé groepjes

Privé ballon

Huur een ballon af als koppel of groep. We hebben ballonnen van 2 tot 10 personen beschikbaar.

Verloop van een luchtballonvaart

U kan ons contacteren om een ballonvaart te reserveren. Samen spreken we een datum af wanneer het voor ons beiden past (het luchtballon seizoen loopt vanaf half april tot half oktober).
Ballonvaarten zijn mogelijk 's morgens vroeg (bij zonsopgang) of 's avonds een 2-tal uur voor zonsondergang.

We hebben vluchten in Oost- en West-Vlaanderen. U kan gerust opgeven van welke gemeente u bent, en dan zorgen we voor een ballonvaart in uw regio. Bij boeking vanaf 5 passagiers heeft u een ballonmand exclusief voor uw groep, en kan u ook de opstijglocatie zelf bepalen.

avond-ballonvaart

Opstijguren ballonvaarten

Op het afgesproken uur verwelkomen we u op de afgesproken opstijgplaats.
Wij varen dagelijks. Ballonvaarten zijn mogelijk zowel 's ochtends als 's avonds.
Hieronder vindt u een lijst met de uren waarop we ongeveer opstijgen (we spreken af ongeveer 30 minuten voor we opstijgen, zodoende kunnen we alles in gereedheid brengen en jullie een veiligheidsbreefing geven):

Na de kennismaking en de eerste veiligheidsinstructies beginnen we aan de opbouw van de luchtballon.

Periode

Opstijging

avond

Opstijging

ochtend

Eerste helft april

± 18u30

± 08u00

Tweede helft april

± 19u00

± 07u30

Eerste helft mei

± 19u30

± 07u00

Tweede helft mei

± 20u00

± 06u30

Juni

± 20u30

± 06u00

Eerste helft juli

± 20u30

± 06u00

Tweede helft juli

± 20u00

± 06u30

Eerste helft augustus

± 19u30

± 07u00

Tweede helft augustus

± 19u00

± 07u30

Eerste helft september

± 18u30

± 08u00

Tweede helft september

± 18u00

± 08u30

Oktober

± 17u00

± 09u00


Opzetten van de luchtballon

Als na ongeveer 20 minuten alles klaar en geïnspecteerd is kan de ballon gevuld worden met koude lucht (via een krachtige ventilator).
Wanneer de ballon voldoende gevuld is met de koude lucht (en dus ook bol is), verwarmen we de koude lucht met de branders. De lucht in de ballon warmt op en aangezien de warme lucht stijgt zal de ballon ook rechtop komen te staan. Op dit moment kunnen de passagiers plaatsnemen in de mand. De ballon wordt verder opgewarmd, alle koorden worden goedgehangen en de laatste inspecties gebeuren.

de luchtballonvaart zelf

De ballonvaart zelf

Nu zijn we klaar om op te stijgen! Wanneer de crew de ballon loslaat begint een adembenemende ballonvaart waarbij de werkelijkheid achter u blijft.

De tijd staat echt stil, want de meeste passagiers vinden het zo leuk dat ze geen tijdsoriëntatie meer hebben. Onder ons zien we vanuit de luchtballon mooie taferelen onder ons passeren: mooie gebouwen, steden, velden,... Vermits we in de regio vliegen zal u ongetwijfeld veel herkenningspunten hebben.
ballonvaart debreefing

Landing en nabespreking van de vlucht

Als we na 1 tot anderhalf uur een geschikte landingsplaats overvliegen wordt de luchtballon in een dalende lijn naar de grond gestuurd, en volgt de landing. Bij voorkeur gebeurt de landing op een grasveld. De volgwagen die gedurende heel de ballonvaart in radioverbinding staat met de ballon komt ter plaatse, en met zijn allen pakken we de ballon terug in. Dit neemt ongeveer een kwartiertje in beslag.

Na het inpakken volgt de debreefing: we praten gezellig na met een lekker glas champagne volgens de echte luchtballonvaart-tradities (of frisdrank of bier naar keuze). Alle passagiers krijgen ook nog een leuk vluchtcertificaat (het bewijs dat ze een luchtballonvaart hebben gemaakt), en een leuke attentie!